PoticaAngelca Likovič zelo rada peče potice.Po tem je znana po vsej Sloveniji.Ko je Gibanje za otroke in družine šlo v Rim, k papežu Frančišku, je Angelca spekla pehtranovo in orehovo potico. Papežu sta jo izročila Metka Zevnik in Aleš Primc. Recept pa, pravi Angelca, je zelo preprost:
..
Potrebujemo:
.
1 kg bele moke,
1 zavitek svežega kvasa,
1 večjo limono,
4 vanilijeve praška, 
1 rumenilo,
4 do 5 jajc,
2  kisle smetane,
maslo, rum, rozine, sladkor, mlete orehe, peki papir, mleti sladkor.
.
Postopek:
.
V večjo posodo presejete 3/4 kg bele gladke moke. V majhni posodi pripravite malo mleka, sladkorja, malo segrejete in razlomite kocko kvasa. Pustite nekaj minut. V drugi posodi segrejete mleko, dodate maslo, kislo smetano. V posodo z moko date 2-3- jajca, 2 vanilijeva praška, 1 rumenilo in naribano limonino lupino. S toplim mlekom in dodatki vmešajte rahlo testo. Zelo dobro je, da ga  "SKLOFATE", to meni vedno naredi mož Andrej tako, da gre testo od lesene žlice. Testo naj sedaj vzhaja, pokrito s servietom. 
.
Sedaj pripravite nadev:
V posodo date dva zavitka mletih orehov ali mak, rožiči, kokus... To prelijete z vrelim mlekom. Dodate maslo, 2-3 jajca, 2 vanilijeva praška, limonino lupino, kislo smetano, med. Vse dobro premešajte. Posebej v rum namočite rozine.
.
Ko testo vzhaja, ga rahlo razvaljate, nanesete nadev, rozine skupaj z rumom, potresete sladkor po vaši želji. Potico zvijete in jo položite v pekač, ki ga obložite s peki papirjem.
.
Ponovno pustite, da potica vzhaja. 
.
Vklopite pečico na 200 stopinj. Ko potica vzhaja jo preluknajte z zobotrebcem, premažete z stepenim jajcem in jo pustite, da se peče 1 uro. Ko je pečena, jo nekaj časa pustite, da se malo ohladi, nato jo obrnete s pekača in jo položite na pladenj. Posujete jo z mletim sladkorjem, in BOG POŽEGNAJ!