Dragi vsi,

oglašam sem vam še enkrat, tokrat zadnjič pred volitvami za predsednika/predsednico države.

V času volivne kampanje sem se dokončno prepričala, da je med vsemi kandidati le Angelca Likovič tista, ki si upa povedati resnico in pogumno odgovoriti tudi na vsa najbolj občutljiva vprašanja, čeprav ve, da bodo pri nekaterih izzvala odpor in posmeh. Radio ga-ga se je tako npr. zelo nedostojno norčeval iz dveh njenih izjav. Posebej sem se zamislila nad reakcijo tega radia na Angelcinim zavzemanjem za pravico do življenja od spočetja do smrti. Kakšna družba smo, da se norčujemo iz nekoga, ki se zavzema za življenje? Janez Pavel II je govoril o kulturi smrti, papež Frančišek pa govori o družbi odmetavanja. Oboje je pri nas zasidrano v našem družbenem duhu. Ta duh izrinja Svetega Duha, ki daje življenje, ki oživlja. Že samo dejstvo, kako se vsi drugi kandidati, tudi tisti, ki imajo krščanske korenine, mlačno opredeljujejo do tega vprašanja govori o tem, da je treba voliti Angelco, ki bo brez izključevanja in z veliko razumevanja in ljubezni odločno pričela delati na tem, da bi se spoštovalo življenje slehernega človeka. Treba je spremeniti družbeno klimo, ozaveščati, izobraževati, reševati težave, v katerih se znajdejo ljudje, ko se odločajo za rojstvo spočetega otroka in tisti na koncu življenja.

So pa še druga vprašanja, na katere Angelca odgovarja iskreno in jo pri tem podpiram.

Menim, da je do zadnjega trenutka mogoče veliko narediti. Če vsak od nas pošlje vabilo za udeležbo na volitvah in glasovanje svojemu krogu prijateljev, je že to veliko. Volitve še niso odločene, kot kažejo nekatere ankete, in se lahko še veliko spremeni.

Uprimo se mlačnosti in malodušju, češ da se ne splača voliti Angelce, ker ne more biti izvoljena. Nasprotno, naredimo vse, da bi bila izvoljena. Tudi ne nasedajmo temu, da je prestara, kot nekateri trdijo. Ne bi bila prvi primer starejšega predsednika. Na Finskem je bila dolga leta predsednica

Tarja Kaarina Halonen, finska pravnica in političarka,  rojena 24. december 1943, Helsinki. Bila je zelo priljubljena. V sosednji Avstriji pa imajo enako starega predsednika, kot je naša kandidatka.

Van der Bellen se je rodil 8. januarja 1944 na Dunaju kot otrok beguncev: očetu Alexandru ruskih korenin z aristokratsko in podjetniško zgodovino, ter materi Almi z estonskimi koreninami.

Več najdete na spodnjih povezavah.
 
Marta Ciraj