Borut Pahor nima nobenega ugleda. Ne prizna pomena mame in očeta za otroka, otroke bi dajal v posvojitev dvema moškima, ženskama, transseksualcema, queerseksualcema, podpira smrt nerojenih otrok, je zagovornik evtanazije, ubijanja bolnih in ostarelih.

Kot predsednik vlade nas je zadolžil za 9 miljard evrov, od česar vsako leto plačujemo več kot 200 miljonov evrov samo za obresti, in to za naslednjih - morda tudi 100 let. Zanj je sosedska pomoč delo na črno ... To mu ljudje zamerijo. Tudi pri koroških dečkih ni ničesar naredil, da se jih osvobodi. Če bom jaz predsednica, bom na to funkcijo pripeljala zdravo pamet, ki jo je on izgnal in se to pozna v politiki.

POVZETEK PROGRAMSKE DEKLARACIJE

Programska deklaracija »Za upanje otrok in družin.si« obsega 38 točk. Naše vodilo je »UPAJMO.SI«. V Sloveniji je bilo dovolj mencanja na mestu. Iz dneva v dan nas prehitevajo mnogi, ki so bili pred desetimi leti v vseh pogledih za nami. To se kaže tudi v toku skoraj 10.000 mladih, ki v Sloveniji ne vidijo več perspektive za svoje življenje. Ni res, da se ne da nič storiti. V našem Gibanju smo prepričani, da se da. Še več – to smo dolžni storiti. 38 programskih točk je zato po našem prepričanju osnova programa za izhod iz vsesplošne krize, v katero so elite pripeljale Slovenijo.

Programska deklaracija

Na kratko:

 1. V Slovenijo je potrebno vrniti spoštovanje življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.
 2. Obstajata ženski in moški spol, mama in oče sta naravni prostor rojstva otroka.
 3. Poseganje po življenju nerojenih otrok, bolnih in ostarelih je nesprejemljivo.
 4. Slovenski zdravstveni in pokojninski sistem ter slovenska kultura lahko preživijo samo ob bistveno večji rodnosti, kot jo imamo danes.
 5. Vsi delavci morajo za svoje delo dobiti pošteno plačilo (vključno s plačanimi prispevki), ki zadostuje najmanj za dostojno življenje.
 6. V gospodarstvu, poklicnem in visokem šolstvu moramo zagotoviti razmere, da se bodo mladi lahko zaposlili v Sloveniji in jim ne bo treba s trebuhom za kruhom. Ustvariti je potrebno pogoje za uspešno gospodarstvo, saj je to najboljša sociala.
 7. Kmetijstvo in podeželje morata postati bistveni sestavni del državne pozornosti, ne pa odmaknjena na obrobje.
 8. Starim staršem in upokojencem mora družba priznati njihov izjemen pomen ter jim omogočiti ustvarjalno življenje in varno starost.
 9. Nič nam ne pomaga, če smo pridni, delavni in ustvarjalni, če nam eni lahko neovirano kradejo. Zato potrebujemo pravično pravosodje.
 10. Varnost je pomembna in ni samoumevna, zato predlagamo ponovno uvedbo obveznega samoobrambnega usposabljanja za fante.
 11. Prenehajmo z negativizmom ter iščimo dobro in lepo v nas in okoli nas.

Več in bolj podrobno si preberite v celotni DEKLARACIJI ZA UPANJE OTROK IN DRUŽIN v nadaljevanju.

Se želite pridružiti Gibanju za otroke in družine.si? Enostavno!

Želite ta prizadevanja finančno podpreti? Vnaprej hvala!